vrijdag, 23 januari 2015

zintuigen in de peuterklas

Op maandagmorgen had onze kleine Jules een bril aan. De kleuters vroegen zich af wat er gebeurd was. We bekeken allerhande voorwerpen waar je kon door kijken. De kleuters trokken ook heel wat foto's van elkaar.De zonnebrillen werden gepast voor de spiegel en het materiaal werd gesorteerd per soort.We dansten ook het dansje 'ik heb een brilletje...'

Op dinsdag kwamen onze handen aanbod. We voelden aan allerhande voorwerpen en de begrippen hard en zacht kwamen aanbod.De kleuters konden naar harte lust vingerverf open smeren en exploreren met klei. We luisterden naar het verhaaltje 'Eendje wil geen bril' en leerden het versje 'Met mijn handen...'

Op woensdag kwam de smaak aan bod . De kleuters proefden van allerlei zure en zoete dingen. Daarna mochten ze etensmiddelen op een kartonnen bord kleven.We leerden dat van alles eens proeven heel flink is.

Op donderdag kwamen de oren aan bod. We namen muziekinstrumenten waar.Keken van wat ze gemaakt zijn en luisterden ook op de computer naar geluiden uit de natuur.

 

Vrijdag was het dan de beurt aan onze neus. We roken  aan verschillende kruiden, zalfjes en.Daarna mochten  de kleuters een bloem proberen kleven met gedroogde kruiden en stukjes papier.

 

  

17:20 Gepost door team GBS Gavere | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.