woensdag, 04 februari 2015

SVS-actie: tussen vier vuren

Op woensdagnamiddag 04 februari  trokken we met een delegatie van het 3de en 4de leerjaar richting Zwalm. We deden mee aan de competitie van SVS (Stichting Vlaamse Schoolsport) voor het tornooi van tussen 4 vuren. Het doel van dit balspel, dat gespeeld wordt tussen 2 ploegen, is om met zoveel mogelijk leerlingen over te blijven op het eigen  terrein. Men tracht de tegenspelers aan te gooien en ze zo uit hun terrein te bannen. Een heel leuk en actief balspel waar iedereen gemakkelijk kan aan deelnemen. We namen deel met 2 ploegjes: een ploegje 3de leerjaar en een ploegje 4de leerjaar.

De  jongensploeg van het 4de leerjaar met Mauro, Semme, Yasine, Nicolas, Tuur, Yoran, Andres en Bram heeft 5 wedstrijden gespeeld. De Zonnewijzer, Munkzwalm en Dikkelvenne waren net iets beter, we verloren telkens nipt met 1 of 2 puntjes. Maar we konden ook 2 wedstrijden winnen, tegen Strijpen en Hundelgem.  Onze ploeg kaapte een mooie 3de plaats weg! Proficiat, jongens!

Het 3de leerjaar  speelde met  Xander, Thijs, Alyssa, Enïah,  Lize, Siebe, Lander , Yore en Roxane.  Zij hebben echt heel hard hun best gedaan en konden bijna een wedstrijd winnen, maar we hadden het geluk niet echt aan onze kant… Op een bepaald moment stonden we ruim voor, maar door een snelle aanval van de tegenstanders vielen we een aantal punten terug net op het moment dat er afgefloten werd! Zo eindigde die wedstrijd, tegen Blasius-Boekel, , op een gelijkspel ipv de verhoopte winst.  We blijven oefenen en zo lukt het volgend schooljaar vast veel beter!

 

Juf Nele èn de kinderen waren superblij dat juf Ann en juf Hilde erbij waren om te helpen bij het coachen en begeleiden. Bedankt!

20:02 Gepost door team GBS Gavere | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.