donderdag, 12 februari 2015

12 februari 2015: Dikketruiendag

Op vrijdag 13 februari 2015 organiseere Milieuzorg Op School de 11de editie van Dikketruiendag. Aangezien onze school vrijdag carnaval viert,  plannen wij onze Dikketruiendag opdonderdag 12 februari. Wat is Dikketruiendag? Wat startte als een symbolische actie om het Kyoto-verdrag in de verf te zetten, is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in de scholen. De campagne mikt vooral op eenvoudige maatregelen, die ook daarna op een structurele wijze aangehouden kunnen worden: lichten doven bij het verlaten van een lokaal, toestellen uitschakelen na gebruik, de verwarming correct afstellen, ...

 

Thema 2015: isoleer eerst je lichaam, en dan de rest!  
Tegenwoordig hecht men veel  belang aan isolatie voor woningen, maar over het besparingspotentieel van kleding wordt minder gesproken. Nochtans is er ook op dat vlak heel wat technologische vooruitgang geboekt. We dragen donderdag dus een dikke trui!! Als je die al nodig hebt, want een graadje minder verwarmen, merk je nauwelijks, maar betekent wel 7% minder stookkosten en broeikasgassen. Denk naast een mooie dikke trui ook aan thermische onderkleding en laagjes kledij boven elkaar die ervoor zorgen dat de thermostaat flink lager kan worden gedraaid - zonder aan comfort en charisma in te boeten. De energiebesparing is groot, de investering klein!
  

Ik kom milieuvriendelijk naar school.

Maar al te dikwijls nemen we de auto voor kleine afstanden, ook om naar school te gaan. Wie komt op donderdag op een milieuvriendelijke manier (mèt fluohesje, fietshelm) naar school? Neem de fiets, ga te voet, neem de step of de rolschaatsen,… en draag zo je steentje bij tot een mooiere en gezondere wereld!

23:55 Gepost door team GBS Gavere | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.