zaterdag, 07 maart 2015

de peuterklas leert sorteren

Deze week leerden we dat niet alles in de zelfde vuilbak mag. We leerden ons afval juist sorteren. Onze Jules had een grote zak afval mee en dat konden we sorteren in de verschillende vuilbakken. We gingen ook een kijkje nemen in de lagere school waar er een afvalstraatje is.

We sorteerden vuilbakken van groot naar klein. We speelden bowling met lege flessen en telden telkens hoeveel flessen er om vielen. We speelden ook met de verschillende vuilniswagens en bouwden een containerpark in de bouwhoek. We schilderden met vingerverf wormpjes in een tekening over compost. We schilderden met vingerverf ook een vuilniswagen in en versierden ons eigen vuilbakje met kleeffiguurtjes voor onze pop.

We leerden het liedje vuilbakje vol en dansten over veegborstels.We keken naar de computer over vuilnisbelten .We speelden met kosteloos materiaal in de zandbak. Met magneten visten we metalen deksels op om in de juiste vuilbak te doen .Onze uitstap naar de glascontainer viel goed mee. De kleuters vonden het leuk om het glas juist te sorteren.

 

Met kosteloos materiaal maakten we ook een orkestje.

09:57 Gepost door team GBS Gavere | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.