vrijdag, 13 maart 2015

de peuters leven zich uit in boeken

Maandagnamiddag werkten we rond Nijntje en het orkest. Na het verhaal konden de kleuters zelf een orkestje maken met de verschillende muziekinstrumenten uit de klas.

Dinsdag was het verhaaltje : ‘Musti in de dierentuin’. Na het verhaal namen we verschillende wilde speelgoeddieren waar. We vergeleken ze qua vorm, grootte en kleur. In de blokkenhoek bouwden we kooien met duploblokken. Aan de tafel konden de kleuters ook van dierentuin spelen. Af en toe kon je de leeuwen horen brullen. We leerden het versje olifantje  in het bos. Met papiersnippers kleefden we een wild dier. We dansten ook op de olifantenmars uit het jungleboek.

Woensdag luisterden we naar het verhaal wiebelbillenboogie. Daarna konden we het verhaal naspelen en staken we onze speelgoedolifant in het bad. We hebben ook nog zeepbellen geblazen en zeepbellen gestempeld.

Donderdag luisterden we naar het verhaal : 'de nieuwe laarzen en hoed van Jan'.

We namen onze laarzen maar ook juf Christine haar laarzen waar. De laarzen werden per twee gezet en we leerden hoe we die vlot konden aan trekken.Met krantenpapier herhaalden we de scheurtechniek en kleefden een papieren hoedje zoals Jan er eentje had.We beleefden ook heel wat ritmes in een ritmieklesje met kranten.

Op vrijdag  luisteren we nog naar een verhaaltje over dino's en nemen heel wat dino's waar.We bootsten ook de verschillende geluiden na. Met klei maakten we  onze eigen dino.

 

Het was een echte boekenweek.

16:36 Gepost door team GBS Gavere | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.