donderdag, 19 maart 2015

uit de peuterklas: "jong leven in de natuur"

Deze week werkten en speelden we rond jong leven in de natuur. Maandagmorgen vertelde Jules dat de bloemen in bloei stonden en dat hij in de tuin gewerkt had. We trokken ons fluo hesje aan en gingen eens kijken naar de eerste lentebloeiers in het "Klaverveld" dicht bij de school. We zagen niet alleen de eerste lentebloeiers maar ook hoorden we vogeltjes. In de klas bekeken we een vroege hyacint wat beter en voelden aan de wortels. We kleefden met stukjes glanspapier een mooie bloem. We stempelden met vorkjes tulpen. Dinsdag gingen we kijken of er al nieuwe groenten in de tuin gezaaid waren. We besloten om tuinkers te zaaien in de klas. Alle dagen gaven we de tuinkers een beetje water. Woensdag was het de beurt aan de dieren en leerden we dat koeien kalfjes krijgen, schapen lammetjes, ... Veel van die dieren vind je op de boerderij. Juf had ook een tractor en de kleuters speelden boerderij. Op donderdag had de juf kuikentjes mee. We benoemden de verschillende lichaamsdelen en leerden wat de kuikentjes nodig hebben om groot te worden. Juf vertelde ook dat kuikentjes uit een ei komen.We schilderden de kuikens met vingerverf. Er was ook knipinitiatie met stro. De kleuters konden ook met speelgoed tractoren door de verf rijden. Er werden ook stallen voor de dieren gebouwd.

De speelgoeddieren werden geteld, gesorteerd en bij hun mama gezet. We bootsten veel dieren na zowel de beweging als het geluid.

We leerden een boerderijliedje. Op vrijdag gingen we nog een kijkje nemen bij de kippen op school, maakten we afdrukken  van kippenpootjes met speelgoedkippen en speelde de juf tiktak.

Niet alleen de natuur had lentekriebels maar ook de kleuters.

14:20 Gepost door team GBS Gavere | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.