maandag, 27 april 2015

kriebelbeesten in de peuterklas

Vooreerst heten we twee nieuwe kapoentjes van harte welkom in onze klas: Welkom aan  Sabaano en Kelso !

Deze week speelden en werkten we rond kriebeldieren. Maandagmorgen nadat we bijgepraat hadden over de een vakantie, vertelde Jules dat hij in de tuin van de school gewerkt had en kriebeldieren gevonden had. Ook verschillende kleuters hadden bokaaltjes met diertjes mee. We leerden hoe de naam van de diertjes, waar ze te vinden waren en wat ze eten. We telden de pootjes en vergeleken ze. Daarbij kwamen heel wat reken- en taalbegrippen aan bod. We keken er naar met vergrootglazen en merkten dat de slakken een slijmspoor nalieten. We zongen ook een liedje : 'rupsje in het groen'.

We speelden met het versje 'rupsje at' met instrumenten. Met de blokken en touwen bouwden we torens voor de plastieken spinnen. In de zandbak maakten we holletjes voor de kriebeldieren. We maakten ook puzzels rond insecten. Met plasticine en touwen gaven we de spinnen op een blad pootjes. We gaven de rups het juiste kleurtje. We dansten op speciale vlindermuziek.

We schilderden insecten, stempelden met pootjes van plastieken insecten, we maakten een kriebeldier van klei en...We namen wormen uit chenilledraad met wasknijpers, we versierden een vlinder met touw.

We sluiten de week af met een  informatief filmpje over kriebeldieren en een vlinder schilderen met vouwtechniek.

 

 

Het was een kriebelweek....

23:10 Gepost door team GBS Gavere | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.