maandag, 04 mei 2015

1° leerjaar op boerderijklassen: uitstap 2

Op bezoek bij een imker.

Onze volgende activiteit in het kader van de boerderij was een bezoek aan de imker op dinsdag 28 april. We namen plaats op het terras waar de imker ons het verschil toonde tussen een bij en een wesp.  Hij liet ons ook de kast zien waar een koningin haar eitjes in legt. Bevruchte eitjes worden meisjes of werksters en onbevruchte eitjes daar komen mannetjes of darren uit. Het zijn uiteindelijk de werksters die voor de honing zorgen. Het werk is niet eerlijk verdeeld als je het ons vraagt. In die kast zitten ook honingraten die uitpuilen van de heerlijke honing. Als je de honingraat in de honingmolen steekt en aan de hendel draait komt de honing los.

Tijdens de uitleg riep Stefaan de hulp in van een assistente nl. Tianna. Zij trok een pak en hoofddeksel aan die haar beschermden in het ‘bijenhotel’.

Daarna gingen we een kijkje nemen in de echte bijenkas.  Wat een gezoem en een bedrijvigheid! En last but not least kregen we een lepeltje gezonde honing. Mmm…

 

Geïnteresseerd in een potje? Na een belletje kan je er halen of op zaterdagvoormiddag tussen 10u. en 12u. bij  Stefaan Vergaert - Kasteelstraat 16 - 9820 Merelbeke (Melsen) tel. & fax 09 384 86 70 / GSM 0486 40.

20:29 Gepost door team GBS Gavere | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.