maandag, 22 juni 2015

water en zand in de peuterklas

Deze week werkten we en speelden we rond zand en water. Het begon vorige week met de workshops rond zand en water. Maandagmorgen vertelde onze Jules dat hij in het weekend naar de zee geweest was. Hij had nog zijn zonnebril aan en had zijn emmertje en schopje mee. Juf had ook een beetje zand mee in kleine dozen. Het was zeezand en ander zand. De kleuters konden het zand vergelijken. Ze merkten ook dat je in zeezand moeilijk vormpjes kan afdrukken.Je kan zand ook moeilijk vastnemen. Het glijdt tussen je vingers weer weg.De begrippen vol en leeg werden druk geoefend in de zandbak. We namen ook zandbakgerief waar. De schopjes, emmertjes, harkjes en zeefjes werden geteld en gesorteerd. We konden de grootste en de kleinste aanduiden. Alles werd gesorteerd naar soort. We maakten ook een zandlijmtekening.

De zee werd geschilderd met een rolletje met witte en blauwe verf.We herhaalden de scheurtechniek en kleefden een mooie emmer met de stukjes.

We mochten ook tiktak spelen met de zandbakvormpjes. Het liedje van de week was zandkasteel. We hebben het liedje begeleid met de tikstokjes. In de bouwhoek werden er vakantiehuisjes gebouwd en in de poppenhoek werden de zonnebrillen en de teenslippers gepast. We speelden ook op vakantie gaan met de tent en de grote doos werd een vakantiehuisje.We bekeken de schelpjes een beetje beter en kwamen tot de conclusie dat er veel soorten schelpjes bestaan.We hebben ook gestempeld met de schelpjes.

Op vrijdag keken we we nog naar foto's van de voorbije week en oefenen we de nieuwe woordenschat .

16:35 Gepost door team GBS Gavere | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.