vrijdag, 26 juni 2015

"Daglijkse kost" (kookles) in het eerste leerjaar

Onze afsluitende kookactiviteit van ons boerderij-avontuur werd uitgesteld omwille van de vaderdag- en schoolfeestdrukte. Daarom staken we op vrijdag 26 juni in de voormiddag de handen uit de mouwen en bereidden we eieren, hét boerderijproduct bij uitstek.

We maakten een boerenomelet. Eerst handen en ingrediënten wassen en daarna gingen we aan de slag.

We sneden champignons en tomaatjes fijn en stoofden die samen met de spekblokjes aan. Daar deden we onze geklutste eieren bij. Een snuifje peper, zout en wat fijngehakte peterselie toevoegen en smullen maar. Iedereen proefde en… Ook al lustte iemand geen champignons en de andere geen tomaat, het gerecht viel zelfs bij hen in de smaak.

 

We ontpopten ons gedurende die voormiddag tot echte koks. Jong geleerd …

16:21 Gepost door team GBS Gavere | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.